Magyar English

Théta-healing

Légzés

Pörgés

Feliratkozás a hírlevélre

Rólam….

2014. május 08. 2013 május 08-án – ekkor már egy éve műtöttek jobb oldali csipő protézissel. Mindezt egy fél órás pörgéssel ünnepeltem meg a Bazilika előtt az egyik új évi fogadalmamhoz híven és emlékezve erre a mérföldkőre, hogy a járás tanulásától idáig is el lehet jutni egy év alatt. A nézők visszajelzései alapján ez nem csak nekem jelentett felejthetetlen élményt.;))

My hip replacement operation was exactly one year ago. In memory of that and fulfilling my new year promise I celebrated my one year long process – starting walking step by step – with a half hour whirl before the Saint Stephen Bazilika in Budapest. After the feedbacks of the viewers this act caused not just me an unforgattable experience;))

Amerikában találtam a Mevlevi rend azon ágára, ahol a nők is gyakorolhatják a kerengő dervisek rituáléit, így egy zen szerzetes hölgy Sheika Khadija Radin tanított egy hónapon át az ülő mellett a dinamikus pörgés meditációra egyaránt. Az ő szervezésében volt szerencsém egy szintén egy hónapos dervis karavánon részt venni, Izraelben és Törökországban, ahol a helyi szufi rendek vezetőivel beszélgethettünk, ráadásul az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy az akkói szufi templomban is táncolhattunk egy sema-t (hallgató, figyelő szertartás), ahol már 100 éve nem rendeztek hasonlót.

A heti rendszerességű gyakorlásokon a biztonságos pörgéshez szükséges alap ajánlások kerülnek átadásra gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a Mevlevi Rend jelenlegi vezetőjének, Jelaladdin Loras efendi-nek a szóbeli engedélye alapján.

Eddigi bemutatók:

Az ATLAS előadás kapcsán, ami a MU színházban egy csütörtöki napon volt látható kétszer egymás után. Ez a darab most már csak a youtube-on nézhető meg. Időtartama 1:18 perc, a szufi pörgés a 34-36 percben látható:

Ez a legteljesebb beszámoló róla:

http://kulter.hu/2014/09/atlasz-elenk-all/

A Hír24-en jelent meg egy 3 perces kis színes videó riport.